buiten aan de zaan
buiten aan de zaan


Het Arsenaal fase 3

 

Brokking aan de Zaan biedt hoogwaardige grondgebonden woningen. Uiteraard speelt duurzaamheid een rol. De wijk is geheel gasloos. Net als de verbinding met de Zaan blijft het natuurlijke karakter overeind door de ruime opzet en door de groenvoorziening. 

Binnen Brokking aan de Zaan worden vier deelplannen gerealiseerd. Het Arsenaal, De Tuinen, Sluiswoningen en appartementen in het te renoveren voormalige fabriekspand Nieuw Zaans Pijl. 


Het Plan

 

Ten zuiden van de fabriek wordt Het Arsenaal gerealiseerd. Een deelplan binnen Brokking aan de Zaan waarin het industriële verleden van de Zaan verbonden wordt met het heerlijke buitenleven. 
De robuuste bouwstijl van Het Arsenaal, met drie volwaardige verdiepingen en terras aan het water, vertaalt zich in riante midden- en kopwoningen en twee-onder-één-kapwoningen. In Arsenaal 3 komt ook een enkele vrijstaande woning, dwarsgeplaatst om zoveel mogelijk contact met de Zaan te houden. Deze woning meet een zeer riante 222 vierkante meter en staat op een perceel van 389 m2!
De 6 twee-onder-één-kapwoningen beschikken over 190 m2 woonplezier en liggen ook met de tuin direct aan de Zaan. Tussen de tweekappers worden de garages geschakeld. Daarachter komt een haventje. Dit wordt gedeeld met de directe buren. 
De 8 middenwoningen en 2 kopwoningen, een enkele uitzondering met 122 m2 en de overige met 190 m2 woonoppervlak, beschikken over vier slaapkamers en twee badkamers. Eén van de half losstaande woningen in dit blok heeft een garage. De steigerterrassen van alle kop- en middenwoningen grenzen aan het water, dat in directe verbinding staat met de Zaan. 

 

 

 

Ligging

 

De Noorddijk in Wormerveer verbindt de reuring van het stadse met de rust van de vrije natuur. Een magische plek waar het eeuwige vakantiegevoel neerdaalt zodra de dijk in zicht komt. Hier, op de scheidslijn van stad en platteland, gaat de Zaan over van primair transportroute naar hoofdzakelijk pleziervaart. En dat plezier beleef je op en aan het water. Heerlijk op de steiger, mijmeren, uitkijkend over de verre horizon achter de openheid van de Schaalsmeerpolder. Genieten van het heerlijke buitenleven!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorzieningen

 

De schoonheid van de plek wordt verder versterkt door de praktische ligging. Ten opzichte van de snelweg, zowel de A8 (en daarmee de Ring A10) de A9 en ook de A7 brengen de automobilist in nog geen half uur naar alle omliggende steden als Amsterdam, Haarlem en Hoorn. Treinforenzen zijn binnen 10 minuten op NS station Wormerveer. Daar zijn ook de dagelijkse voorzieningen te vinden. Een wandeling naar de Zaanweg is een feestje op zich, met haar diversiteit in luxe winkelaanbod, delicatessen en restaurants.

 

Supermarkten, verswinkels en speciaalzaken zijn te vinden op het Marktplein. Hier komen trouwens op woensdag nog steeds alle Zaankanters op de gezellige, goed gesorteerde marktkraampjes af! Scholen en opvang, sport en spel, voor kinderen van alle leeftijden heeft Wormerveer, en ook het dichtbij gelegen pittoreske Westknollendam, de juiste voorzieningen. 

 

Het Arsenaal 3. Puur woongenot. Buiten aan het water. Leven boven het water. Kijken over het water. Genieten van het water. Intens genieten van royaal leven aan de Zaan.

 

 

 

 

 

 

 

Royale woningen aan het water met terras en eigen aanlegsteiger. Heerlijk wonen in de rust en de ruimte… Ook dat is het betere buitenleven aan de Zaan.